Ring oss: +47 474 69 950

Restaurant/pub/Kafe

Få kontroll over bedriften din

Regnskapskollegiet har kunder innenfor restaurant/pub og Kafe og har god erfaring og kompetanse til å håndtere og rådgi innenfor kasseløsninger, kundehåndtering, ansatte og deltidsstillinger. Vi kan bistå og rådgi med løsninger som sørger for at bedriften alltid har kontroll både internt og ovenfor kunder, leverandører og myndigheter.

Alle bokføringspliktige må ha kassasystemer som tilfredsstiller de nye kravene senest så hvis virksomheten har kontantsalg, må dere sette dere inn i de nye reglene.

Bransjeregler 

  • Restauranter og andre serveringssteder skal registrere alt salg av mat og drikke fortløpende på kassasystemet. Dette gjelder selv om betaling skjer når gjesten forlater restauranten/serveringsstedet.  Inngangspenger og garderobeavgift skal registreres i kassasystemet. 
  • Taxinæringen er det ingen endring i reglene om at de skal registrere salget ved bruk av taksameter og skiftlapper
  • Veldedige og allmennyttige institusjoner og organisasjoner som har omsetning av varer fra kiosk og serveringstjenester er unntatt merverdiavgift og krav om å benytte kassasystem når dette skjer i forbindelse med arrangementer og det benyttes ulønnet arbeidskraft. 

Se oversikt over kassasystem som tilfredsstiller kravene, listen er fra skattetaten. 

Godkjente kassesystemer

https://www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/starte-og-drive/rutiner-regnskap-og-kassasystem/kassasystem/liste/

Shopping Basket