Ønsker du å starte ny virksomhet? – Vi hjelper deg!

Regnskapskollegiet er opptatt av utviklingen i næringslivet. Derfor heier vi på alle som ønsker å starte nye virksomheter og hjelper deg gjerne i gang med strategi, planlegging og papirarbeid.

Les mer om hva det kan være lurt å tenke på når du skal etablere selskap her.

Velg riktig selskapsform

Noe av det første du burde ta stilling til er hvilken selskapsform som er mest hensiktsmessig for det nye selskapet ditt. De vanligste selskapsformene i Norge er:

  • Aksjeselskap (AS)

  • Enkeltpersonforetak (ENK)

  • Ansvarlig selskap (ANS/DA)

  • Samvirkeforetak (SA)

  • Allmennaksjeselskap (ASA)

  • Norskregistrert utenlandsk foretak (NUF)

  • Stiftelse

  • Forening

Aksjeselskap og enkeltpersonforetak, populært kalt enkeltmannsforetak, er de selskapsformene som er hyppigst brukt i Norge. Alle selskapsformene har sine fordeler og ulemper. Aksjeselskap lønner seg for eksempel best for deg som har store utgifter eller vekstambisjoner.

Vi hjelper deg gjerne med valg av selskapsform.

Lytt til erfarne regnskapsfolk

Enten du driver et AS, ENK, NUF eller ANS/DA, bør du ha en oversiktlig og langsiktig økonomisk plan. Hos oss finner du regnskapsfolk med lang erfaring i å bistå både små og store bedrifter.

Selv om det kan være lett å tenke at man ikke har behov for regnskapsfører som liten, nyoppstartet bedrift, vil det alltid lønne seg å inngå samarbeid med en regnskapsfører allerede fra oppstart. Sammen etablerer vi gode rutiner fra start, slik at du til enhver tid er oppdatert på ulike frister og krav fra myndighetene.

Her kan du lese mer om hvilke oppgaver vi mener det alltid er lurt å sette bort til regnskapsføreren.

Spar tid og penger

Dersom virksomheten din ikke har en egen økonomiavdeling, kan det lønne seg å rådføre seg med oss. Vi gjør vårt beste for at du og din virksomhet alltid skal ha et godt beslutningsgrunnlag, og er også opptatt av at du skal være sikret dersom det kommer dårligere tider.

Rask hjelp og tilbakemelding fra oss gir deg dessuten tid til å konsentrere deg om det du kan best. Så kan du sove godt om natta, mens vi ordner regnskapet ditt.

Kontakt oss i dag for et uforpliktende møte!